Navigatie overslaan

De hypocrisie van de VVD  blijkt al uit de naam die de partij draagt: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. De VVD is er niet voor de kleine man, zelfs niet voor de kleine ondernemer,  en is dus absoluut geen volkspartij. De VVD is een partij de volledig in de zak zit van multinationals, bankiers en andere lobbygroepen.

De VVD is voorts van mening dat men vrijheid eerst moet verdienen. Daar komt automatisch uit voort dat diegenen die het meest verdienen, ook de meeste vrijheid genieten.

En Democratie is een rekbaar begrip. Mocht er ooit een linkse meerderheid dreigen dan kan in het uiterste geval terug gegrepen worden op het Spaanse model; een staatsgreepje en de macht blijft waar die hoort; bij ons seurt mansen…

De VVD wil kostte wat kost aan de macht blijven en als daar wat liberale principes voor moeten wijken dan heb je gewoon pech als je homo bent en wilt trouwen, als je af en toe een jointje lust en al helemaal als je onverhoopt ziek wordt. Een boete op pech is in tegenstelling tot een boete op succes natuurlijk wél verdedigbaar, want je hebt nu eenmaal een eigen verantwoordelijkheid en het is je eigen schuld als je de giftige gassen uit de Botlek dag en dag uit inademt en daar kanker van krijgt, of als je van een steiger pleurt etc.

De VVD is de speelbal van krachten die veranderingen ten goede tegen willen houden en koste wat kost door willen denderen op de weg naar verdere privatiseringen, afschaffing van arbeidsrechten, de creatie van een nieuwe onderklasse en de continuatie van een bevoorrechte upperclass.

En waaruit bestaat die nieuwe onderklasse? Uit goedkope arbeidskrachten. Arbeidskrachten, die nu eens niet vanuit het buitenland gehaald hoeven worden. Die nieuwe onderklasse bestaat uit rechteloze uitkeringstrekkers die, met behoud van uitkering, gedwongen kunnen worden om het even welk karweitje op te gaan knappen in kassen of aan lopende banden. En dat aangevuld met mensen die je als ondernemer eerst heel makkelijk kan ontslaan en daarna weer als ZZP’er aanneemt. En zie ze daarna opeens rennen en vliegen; een rechteloze werknemer is veel makkelijker in de hand te houden! Die hebben opeens een stuk minder praatjes en kunnen zichzelf domweg niet meer ziek melden, want dan dreig je gewoon met het aloude “voor jou 10 anderen!”

De VVD zal ook alles doen om dit land zo lang mogelijk afhankelijk te laten blijven van fossiele brandstoffen. Dat krijg je ervan als je beste vrienden bij Shell zitten. En zodra de olie en kolen op zijn is het land klaar voor een uitbundige energie die kerncentrales ons gaan leveren. Want je moet er toch niet aan denken dat de plebs straks meer dan de helft van de gebruikte energie gratis uit zonnecollectoren halen? Wat gebeurd er dan wel niet met de mooie bonussen bij Essent en Eneco?

Marktwerking is het toverwoord, behalve als deze ingezet zou moeten worden om bepaalde taken, waar de meeste mensen terecht hun neus voor ophalen, beter te belonen. De meeste mensen zijn nu eenmaal te hoog opgeleid zijn voor saai en repetitief werk aan een lopende band. Tja, dat is het nadeel van onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is. Oplossing van de VVD: maak het (hoger) onderwijs weer alleen toegankelijk voor de hoge inkomens. Sociale mobiliteit; ooit een stokpaardje van de liberalen, is zo 1930! En mocht er ooit een tekort aan hoger opgeleiden dreigen; goed opgeleide mensen kan je in de vorm van expats gemakkelijk uit het buitenland importeren. Voor dat soort arbeidsmigratie moeten de grenzen natuurlijk wel open blijven want stel je voor dat jouw Jan-Joris straks van weeromstuit niet een paar jaar in het nieuwe World Trade Centre in New York zou kunnen gaan werken om daar te leren hoe men zich als echte W.A.S.P. dient te gedragen.

De mensen die het meeste geld van de overheid ontvangen zijn degenen die de riante villasubsidies opstrijken; de rijkste 10% van de bevolking ontvangt per jaar in de vorm van hypotheekrente aftrek meer geld dan alle uitkeringstrekkers bij elkaar. En als dank daarvoor ontduikt 85% van de vermogende Nederlanders belastingen. Afgezet tegen de 3% van de uitkeringstrekkers die fraude plegen is dat tamelijk ontluisterend. Crime pays; maar alleen witteboordencriminaliteit. Want als straks, naar Amerikaans voorbeeld, ook het gevangeniswezen geprivatiseerd wordt kan iedereen die geen topadvocaat kan betalen in een chaingang slavenarbeid gaan verrichten.

Succes is de sleutel tot alles. Belastingen zijn een boete op succes en moeten daarom maar door de onsuccesvolle onder en middenklasse gedragen worden. Succesvolle ondernemers, CEO’s van ex nutsbedrijven en managers creëren nu eenmaal banen en moeten daarom zoveel mogelijk in de watten gelegd worden. Dat multinationals bijna uitsluitend banen in landen als China en India scheppen zien we voor het gemak maar over het hoofd.

Iedereen weet dat een economie die op eeuwigdurende groei gebaseerd is gedoemd is ooit ineen te storten, maar we blijven met zijn allen richting de afgrond rennen. Van de VVD hoef je in ieder geval geen visie op de toekomst te verwachten. Er was even een dipje maar het loon van de grootverdieners is alweer op niveau en ze krijgen hun bonus ook weer; of hun bedrijf nu goed of slecht presteert.

De VVD is geen liberale maar een conservatieve partij.  Al proberen ze nog zo hardnekkig de schijn op te houden dat het liberale gedachtegoed hoog gehouden wordt. Ik kots op de VVD en alles waar die partij voor staat en ik verbaas me nog steeds dat er mensen zijn die minder dan een ton per jaar verdienen en toch op deze partij stemmen.
MORGEN: Fuck de PvdA….

Advertenties

7 Comments

 1. “MORGEN: Fuck de PvdA….” typen en het dan niet doen.

  Mooi voorbeeld van de PVDA.

  • Vandaag al zo ongeveer tien columns gelezen met een verhaal over de PvdA met dezelfde strekking die ik van plan was te schrijven.
   De PvdA is net als de VVD een partij waar het verkrijgen en behouden van macht op een hoger plan staan dan de ideologie.
   De PvdA zit gegarandeerd overmorgen met de VVD aan tafel om nieuw paars te formeren zelfs als een meerderheid over links mogelijk is. We hebben n.l. al eerder gezien dat de PvdA liever de meest linkse partij in een coalitie is. Want stel je voor dat een socialistische politiek gaat werken; dan zou het vooral afstralen op de meest linkse partij in de coalitie en als dat de SP is kost dat de Pvda kiezers en dus macht. Maar zoals al gezegd las ik woorden van deze strekking vandaag al zo vaak dat ik het er maar ff bij heb laten zitten. Mes excuses mon frere…

    • Martin
    • Posted 12/09/2012 at 00:30
    • Permalink

    Alsnog een kort maar krachtig verhaal waar ik mij wel redelijk in kan vinden. Morgen zullen VVD en PVDA ongetwijfeld gezellig samen gaan kleuren, rest alleen nog de vraag wie er nog meer bijkomt/komen.

 2. Beetje matig verhaal. Hoe kun je nou een alinea beginnen met “Iedereen weet” en verwachten dat iemand nog verder leest? Je bent ook tegen expats? The fuck, wat is er mis met expats? Het enige wat je erover schrijft is die opmerking over het WTC in NYC, ben je jaloers wellicht? En natuurlijk kunnen mensen gedwongen te worden te werken voor hun uitkering, de werkenden worden immers ook gedwongen. En waar komen je fraudecijfers vandaan in hemelsnaam? Als je het hoger onderwijs had gevolgd had je geweten dat je referenties hoort te vermelden…

  Misschien stemmen mensen juist VVD in de hoop minder lastiggevallen te worden door dit soort rare redenaties. Het leven is al zo kort.

  • Beetje matige reactie dude…. Kijk eens hoeveel luxe, gemeubileerde huurwoningen er alleen al in Rotterdam leeg staan. Dat is nog maar één van de dingen die mis zijn met expats…
   Mensen dwingen te werken is slavernij; puur en simpel. Werk dat blijft liggen moet je beter belonen; ook dat is marktwerking.
   Waarom ga jij er vanuit dat ik geen hoger onderwijs heb gevolgd? Dit is een blog en ik moet helemaal niks!!
   Al eens van Brasschaat gehoord? Daar vind je de dikke-nekkers die hier wel hun geld verdienen maar het verdommen het wettelijk vastgelegde belasting tarief te betalen in drommen…
   En die laatste zin van je slaat als een tang op een varken. Een dik VVD varken….

 3. Volgende verkiezingen GEEN peilingen meer doen,zodat een ieder gaat stemmen op zijn partij waar degene zijn idealen echt liggen ,dan pas kan je zeggen:eerlijke verkiezingen en niet strategisch stemmen zoals helaas vele mensen nu hebben gedaan..

 4. De vvd is helaas leugen op leugen, wat legaal is, een politicus zoals poeslieve rutte mag liegen (dus bedriegen). Ik droomde vroeger ook van het mooie prachtige utopische partijprogamma over lagere belastingen en vrijheid, nou het is dus juist precies het tegenovergestelde, vvd promoot in werkelijkheid hogere belastingen en niet alleen de armere stemmers worden hard genaaid jaar op jaar. Iedereen wordt een oor aan-genaaid, zelfs toyboys, de een na de ander dronkengevoerd, en mee gefeest indirekt op kosten van een bepaalde zuidelijke gemeentekas.
  Zelfs de hollandse staat is niet met de vvd gebaat want door de hogere accijnzen op benzine worden de belastinginkomsten lager omdat een groot percentage de tank vult over de grens. Door de algemene belastingverhogingen daalt de algemene consumptiepeil in NL ook waardoor de totale economie krimpt. Dan zijn de vvd ook nog voor sancties met Rusland waardoor de economie helemaal naar de knoppen wordt geholpen van diverse kanten. vvd zorgt alleen voor een hoop corruptie in de zorg door hoge kosten en eigen risico in stand te houden. Succes hebben moet altijd over de ruggen van anderen zeg maar. De hele verdeling is zwaar uit een eerlijke balans. Foutregeerders geleid door vvd’ers/doembaronnen hebben geen gevoel. Marktwerking/marktcalculering in de zorg is een vorm van gelegaliseerde mishandeling/verwaarlozing, uitmelking van patienten. De verplichting van de verzekering zorgt automatisch voor betaalslaven. Er is geen toezicht op valse facturen. Steeds meer mensen met opgeklopte schulden. Groot onrecht. Trias politica is ook een farce. De zwaarste belastingen voor degenen die het minst dragen kunnen ! Het is een grote vetnekken-verdeelpot. Woekeren op burgers en hun inkomen. Ook is er nauwelijks of 0 toezicht op louche (in)bedrijven en witteboordcriminaliteit!

  Als de partij voor vrijheid staat dan is het de vrijheid alles en iedereen te naaien. Er komt dus duidelijk niet meer vrijheid maar wel een negatieve spiraal voor iedereen die eerlijk is, zijn budget ziet slinken. De VVD staat voor vals, vilein en doortrapt. Partijprogamma vvd is inderdaad een volvette leugen. Ik heb me nog nooit zo onvrij gevoeld als onder de vvd, je krijgt tegenwoordig vaak een gore vette boete in het verkeer om niets, alleen omdat er bepaalde gaten gevuld motten worden!
  Ze zullen binnenkort wel weer eens komen met een smeercampagne tegen mensen die terecht kritiek op de vvd hebben……Ze zullen de mensen wel weer tegen elkaar uitspelen zoals altijd en natuurlijk weer liegen en zo hun volkje bespelen voor de macht. Of ze zeggen ‘sorry hoor’ op een bekakte toon, sorry maar we moeten bezuinigen maar natuurllijk niet op onszelf want ‘wij (alleen) doen ons best’

  En hoeveel bepaalde miljarden in geld heeft die lekkere gerrit z. wel ons allemaal een oor aangenaaid in onze zogenaamd constutionele staat?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: